Tort cu mousse de ciocolata , piscoturi si jeleu


Reteta de la Andreea Denisa

Un tort foarte bun pentru orice ocazie!!
BLAT
6 oua
un praf de sare
3 linguri ulei
6 linguri zahar
2 linguri cacao
4 linguri faina
un plic praf de copt

CREMA
250 gr ciocolata amaruie
250 ml frisca lichida
250 ml frisca batuta

SIROP:
200 ml apa
2 linguri zahar
esenta de rom

GLAZURA:
150 gr ciocolata
25 gr unt
100 ml frisca lichida.
Mai avem nevoie de un pachet si jumatate de piscoturi .

MOD DE PREPARARE
Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
CREMA:Ciocolata se rupe bucati si se pune la omogenizat pe abur sau pe foc mic cu frisca lichida si se lasa la racit.Cand este rece, se incorporeaza frisca batuta.


SIROP: Siropul: Eu l-am facut simplu , se pune apa intr-un castron si zaharul, se amesteca pana se dizolva zaharul si se adauga esenta de rom.
Glazura: Ciocolata se rupe bucati, se adauga untul si frisca lichida, se pun pe abur sau pe foc mic pana se omogenizeaza si se lasa la racorit.

Asamblare: Blatul se taie in 3 (2 taieturi), se insiropeaza fiecare parte. O felie de blat se pune pe platou si se pune crema 1/3, apoi cealalta parte de blat,crema , iar blat si cu crema ramasa imbracam si tortul.
Multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu