Desteapta


Reteta de la Fortan Simona Ana

Ingrediente:
8 oua
230 g faina
250 g unt
1 l lapte caldut
2 linguri apa
250 g zahar
1 estenta vanilie

Topim untul si se lasa la racit.
Amestecam galbenusurile cu zaharul, apa si esenta de vanilie.
Adaugam untul racit.Apoi adaugam laptele caldut.
Cernem faina si o amestecam in compozitie cu o spatula.
Adaugam galbenusurile batute spuma.
Folosim o tava tapetata cu hartie de copt si punem compozitia in ea timp de o ora la foc mediu.
Se lasa la racit in tava si apoi se taie.
Simplu si bun.

Mai multe retete de la Simona gasiti pe blogul ei www.forta-n-bucate.ro

5 comentarii:

  1. la aceasta prajitura un se foloseste faina?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ba da, 230g scrie la inceput :)

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  2. La final cred ca este vb de albusrile batute spuma...nu? Multumesc !

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu siguranta este vb despre albusuri:)

      Ștergere