Prajitura Frantuzeasca


Reteta de la Angela Lapadat   

Ingrediente pentru foi:

- 400 gr faina
- 150 gr zahar
- 150 gr unt/margarina
- 1 praf de copt
- 2 linguri cacao
- 200 gr smantana

Ingrediente pentru umplutura:

- 6 albusuri
- 200 gr zahar
- 150 gr cocos

Ingrediente pentru crema:

- 400 ml lapte
- 6 galbenusuri
- 200 gr zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri amidon
- ½ pastaie vanilie
- 250-300 ml frisca
- 1 pliculet intaritor frisca

* visine fara samburi
* nuca de cocos

Mod de preparare
Punem faina intr-un vas, adaugam praful de copt, cacaoa, zaharul, untul/margarina la temperatura camerei, smantana si framantam bine pana devine un aluat omogen. Formam o bila, o impartim in 2 parti egale si intindem, pe rand, intre doua bucati de folie alimentara (sincer fara aceasta metoda nu cred ca as fi reusit sa intind foile, deoarece sunt moi si usor lipicioase, dar asa ies perfecte).
Preparam umplutura astfel: mixam albusurile cu un strop de sare si cand incepe sa se intareasca adaugam zaharul. Continuam sa mixam pana obtinem o spuma tare, dupa care incorporam treptat, cu ajutorul unei spatule, nuca de cocos.
Tava o tapetam cu hartie de copt si asezam prima foaie intinsa. Peste aluat vom intinde uniform umplutura, asezam visinele, asezam a doua foaie, apasam usor pentru a nu se “dezlipi” dupa coacere si dam la cuptorul preincalzit circa 30-40 minute.
Pentru crema de vanilie punem 300 ml lapte la fiert impreuna cu semintele de la pastaia de vanilie. Galbenusurile le mixam cu zaharul si faina amestecata in prealabil cu amidonul. Adaugam treptat restul de lapte (100 ml) si continuam sa mixam. Inainte ca laptele sa inceapa sa fiarba il turnam peste compozitia cu galbenusuri amestecam bine si punem toata cantitatea inapoi pe foc mic. Amestecam continuu pana crema se ingroasa. Cand este gata acoperim toata suprafata cu folie alimentara si lasam sa se raceasca complet.
Mixam frisca, in momentul in care incepe sa se intareasca adaugam intaritorul si continuam sa mai mixam 2-3 minute.
In crema racita incorporam treptat frisca batuta cu ajutorul unei spatule si intindem peste prajitura racita.
Ornam cu nuca de cocos si lasam la rece cel putin cateva ore dupa care se poate portiona.

Pofta buna!


Mai multe retete delicioase de la Angela gasiti pe blogul Delicious Flavours
  
    


Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu